FEL AWARDS GALA 2023În 2023, Future Energy Leaders România a celebrat 12 de ani de activitate, ocazie cu care ne-am propus să organizăm a doua ediție a celei mai mari conferinţe de leadership din România pentru tinerii din energie. Obiectivul evenimentului a constat în promovarea tinerilor, a echipelor formate din aceștia și a organizațiilor care îi susțin și care îi conduc către dobândirea unor rezultate profesionale excepționale.

Evenimentul a avut loc în data de 11 decembrie 2023, începând cu orele 17:00, când a fost împărtășită povestea #FEL12ani alături de personalități marcante, reprezentanți ai autorităților, reprezentanți de top ai marilor companii, din sectorul energtic și în cadrul căruia au fost recunoscute eforturile tinerei generații precum și pe cele ale companiilor care le acordă încredere, în cadrul galei de decernare a premiilor.

 

Invitați speciali

Youth Panel

Tinerii fiind vedeta serii, a fost dedicat un panel generației tinere din sectorul energetic, având ca temă „Energia în anul 2050. Cum influențăm și cum ne pregătim?”, unde s-au dezbătut modalități de a crea abilități și competențe, precum și care sunt oportunitățile pentru cei tineri.

Pentru a sărbători 12 ani de Future Energy Leaders în România, în cadrul FEL Awards Gala 2023 au fost pregătite 10 categorii de premii, prin intermediul cărora au fost promovate rezultatele de impact ale generației tinere, după cum urmează:

Categorii de premiere

Premiul se acordă individual, unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani care și-a demonstrat aptitudinile în domeniul energiei prin implementarea cu succes a unor proiecte remarcabile pentru industrie/organizație.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani pentru activitatea sa, care a avut o relevanță în industria energetică.

Premiul se adresează unei echipe formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care au demonstrat o abordare inovativă asupra unei probleme specifice sau în cadrul unui proiect inovativ din sectorul energetic, înglobând perspective remarcabile și tehnici noi de lucru și obținând rezultate extraordinare.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani și care prin contribuția sa a avut un impact major într-un proiect de digitalizare, în cadrul organizației în care activează.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani, care are responsabilități în zona de eficiență energetică în cadrul organizației în care activează și care a adus o contribuție relevantă asupra proiectelor/proiectului în care a fost implicat.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care a reușit cea mai de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România, finanțată din surse nerambursabile sau parțial nerambursabile. Printre criteriile de analiză: impactul asupra grupului țintă (beneficiarii finali), impactul asupra organizației beneficiare, contribuția la atingerea obiectivelor climatice.

Premiul se acordă organizației, cu o medie de vârstă a angajaților sub 35 de ani, înființată în ultimii 5 ani, cu activitate în sectorul energetic și care a înregistrat rezultate excepționale în sectorul energetic.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a avut cel mai mare impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Premiul se acordă echipei formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a dezvoltat cel mai eficient instrument de îmbunătățire a relației cu clientul final.

Premiul se acordă organizației care a implementat cel mai bun program de internship axat pe tinerii cu media de vârstă sub 35 de ani, care studiază în domeniul energetic, încercând astfel să îi stimuleze și motiveze în a activa în energie.

Depunere candidaturi

Candidaturile au putut fi depuse până în data de 28 Noiembrie, iar pentru selectarea câștigătorului, juriul a examinat fiecare dintre candidaturi pe baza următoarelor principii fundamentale: Impact, Succes, Implicare, Inovație. 

 

Juriu și principii de evaluare

În cadrul concursului, candidaturile au fost evaluate de un juriu format din persoane care au pus bazele FEL România și au contribuit la succesul programului în cei 12 ani.

Pentru selectarea câștigătorilor, jurații au examinat fiecare candidatură pe baza următoarelor criterii:

  • IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact semnificativ asupra sectorului energetic;
  • SUCCES – candidaturile trebuie să demonstreze reușite comerciale în domeniul de activitate;
  • IMPLICARE – candidaturile trebuie să probeze implicarea proactivă a participantului în proiectul respectiv, cât și ducerea la bun sfârșit a acestuia;
  • INOVAȚIE – candidaturile trebuie să probeze introducerea în sectorul energetic românesc a unor servicii/produse/proiecte inovație, și care contribuie la digitalizare/eficientizare energetică/inovare

Membrii juriului

 

Parteneri

Persoană de contact

Adrian Vintilă – Președinte FEL România
adrian.vintila@felromania.ro