În 2023, Future Energy Leaders România celebrează 12 de ani de activitate, ocazie cu care ne-am propus să organizăm a doua ediție a celei mai mari conferinţe de leadership din România pentru tinerii din energie. Obiectivul evenimentului constă în promovarea tinerilor, a echipelor formate din aceștia și a organizațiilor care îi susțin și care îi conduc către dobândirea unor rezultate profesionale excepționale.
Pentru a sărbători 12 ani de Future Energy Leaders în România, în cadrul FEL Awards Gala 2023 sunt pregătite 10 categorii de premii, prin intermediul cărora vor fi promovate rezultatele de impact ale generației tinere, după cum urmează:
Categorii de premiere
Premiul se acordă individual, unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani care și-a demonstrat aptitudinile în domeniul energiei prin implementarea cu succes a unor proiecte remarcabile pentru industrie/organizație.
Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani pentru activitatea sa, care a avut o relevanță în industria energetică.
Premiul se adresează unei echipe formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care au demonstrat o abordare inovativă asupra unei probleme specifice sau în cadrul unui proiect inovativ din sectorul energetic, înglobând perspective remarcabile și tehnici noi de lucru și obținând rezultate extraordinare.
Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani și care prin contribuția sa a avut un impact major într-un proiect de digitalizare, în cadrul organizației în care activează.
Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani, care are responsabilități în zona de eficiență energetică în cadrul organizației în care activează și care a adus o contribuție relevantă asupra proiectelor/proiectului în care a fost implicat.
Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care a reușit cea mai de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România, finanțată din surse nerambursabile sau parțial nerambursabile. Printre criteriile de analiză: impactul asupra grupului țintă (beneficiarii finali), impactul asupra organizației beneficiare, contribuția la atingerea obiectivelor climatice.
Premiul se acordă organizației, cu o medie de vârstă a angajaților sub 35 de ani, înființată în ultimii 5 ani, cu activitate în sectorul energetic și care a înregistrat rezultate excepționale în sectorul energetic.
Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a avut cel mai mare impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).
Premiul se acordă echipei formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a dezvoltat cel mai eficient instrument de îmbunătățire a relației cu clientul final.
Premiul se acordă organizației care a implementat cel mai bun program de internship axat pe tinerii cu media de vârstă sub 35 de ani, care studiază în domeniul energetic, încercând astfel să îi stimuleze și motiveze în a activa în energie.
Depunere candidaturi
Candidaturile pot fi depuse până în data de 28 Noiembrie, iar pentru selectarea câștigătorului, juriul va examina fiecare dintre candidaturi pe baza următoarelor principii fundamentale: Impact, Succes, Implicare, Inovație.
FEL Awards Gala s-a bucurat, încă de la prima ediție a evenimentului, de un mare interes din partea industriei energetice, mărturie în acest sens fiind cele 32 de nominalizări recepționate de FEL România pentru cele 10 categorii de premii.
Juriu și principii de evaluare
În cadrul concursului, candidaturile vor fi evaluate de un juriu format din persoane care au pus bazele FEL România și au contribuit la succesul programului în cei 12 ani.
Pentru selectarea câștigătorilor, jurații vor examina fiecare candidatură pe baza următoarelor criterii:
- IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact semnificativ asupra sectorului energetic;
- SUCCES – candidaturile trebuie să demonstreze reușite comerciale în domeniul de activitate;
- IMPLICARE – candidaturile trebuie să probeze implicarea proactivă a participantului în proiectul respectiv, cât și ducerea la bun sfârșit a acestuia;
- INOVAȚIE – candidaturile trebuie să probeze introducerea în sectorul energetic românesc a unor servicii/produse/proiecte inovație, și care contribuie la digitalizare/eficientizare energetică/inovare
Membrii juriului
- Ștefan GHEORGHE, Director General Executiv al CNR-CME
- Ella RATCU, Co-fondator FEL România, Consilier CNR-CME
- Mihai MACARIE, Alumnus FEL România
- Claudiu BUTACU, Alumnus FEL România
- Florian MIHALCE, Alumnus FEL România
Parteneri
Persoană de contact
Adrian Vintilă – Președinte FEL România
adrian.vintila@felromania.ro