Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), a ales echipa de conducere pentru anul 2023, formată din: Președinte – Adrian Vintilă, Director General – Rareș Hurghiș, Director Afaceri Publice – Cristina Păun, Director Comunicare și Marketing – Olivian Savin, Director Evenimente și Parteneri – Claudia Candale, Director Comunitate – Silviu Tiron, Director Juridic și Reglementare – Tatiana Fiodorov și Director Programe – Daniel Pascale.
Noua echipă de conducere își propune să continue proiectele FEL România, să transfere tendințele energetice globale în recomandări de politici pe plan local și să creeze un cadru în care oamenii găsesc și descoperă tot ce doresc să știe despre energie.
În data de 14 decembrie 2022 a avut loc adunarea generală FEL România, având ca puncte de discuție pe ordinea de zi raportul anual pentru anul 2022 și sesiunea de alegeri pentru echipa de conducere care va coordona programul pentru tinerii din energie în anul 2023. Ședința a fost deschisă de domnul Ștefan Gheorghe, Director General Executiv al CNR – CME și doamna Elena Ratcu, Co-fondator al programului FEL România și Consilier CNR – CME.
“Programul tinerilor din energie este integrat foarte bine cu activitățile asociației CNR-CME. Vom continua să creștem calitatea acțiunilor celor două organizații, atât individuale cât și comune. Adresez cu această ocazie felicitările mele pentru activitatea depusă de FEL în anul 2022 și adresez mult succes echipei care a fost aleasă!”, a declarat domnul Ștefan Gheorghe, Director General Executiv al CNR – CME.
După prezentarea raportului de activitate a anului 2022, susținut de Georgian Albu, Președintele FEL România pentru anul 2022, a avut loc prezentarea celor 11 candidaturi.
Adrian Vintilă are o experiență de peste 10 ani în sectorul energetic, în cadrul furnizorului de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare. În tot acest timp a desfășurat activități în cadrul departamentelor de tranzacționare energie, vânzări, iar în prezent coordonează activitatea de product development, în calitate de manager departament. Este absolvent al Facultății de Matematică – Informatică și al unui program de master în Marketing și Comunicare în Afaceri.
În calitate de membru al board-ului FEL România în anii 2021 – 2022, Adrian a coordonat activitatea de comunicare și marketing a programului de tineret al CNR – CME.
Rareș Hurghiș este doctor în economie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are o experiență de peste 9 ani în sectorul energetic (distribuție și furnizare, gaze naturale și electricitate, energii regenerabile) în cadrul a două din cele mai mari companii de profil din România. Are expertiză în ariile de strategie, dezvoltarea afacerii, financiar, respectiv în implementarea proiectelor strategice și transformaționale. Este interesat de zona de sustenabilitate și de noile tehnologii care ne ajută să reducem impactul asupra mediul în care trăim.
Cristina Păun este absolventă a Academiei de Studii Economice din București și în prezent consultant în domeniul energiei și Director al Departamentului de Reglementare în cadrul companiei Ciga Energy. Pe baza experienței acumulate în ultimii 10 ani, Cristina a dobândit o înțelegere profundă și cuprinzătoare a industriei energetice, cu accent pe cadrul de reglementare și finanțare nerambursabila la nivel European și național.
Cristina face parte din echipa FEL România din anul 2019. Își propune să dobândească și să-și consolideze expertiza în sectorul energetic, lucrând la cele mai înalte standarde profesionale, împărtășind idei și fiind activ implicată în proiectele de dezvoltare a sectorului energetic.
Olivian Savin este doctor inginer în energetică, absolvent ca șef de promoție al Facultății de Energetică din cadrul UPB cu specializare în hidroenergetică. A urmat masterul în cadrul Grenoble INP, apoi a lucrat la cel mai mare producător de energie din Europa, Electricité de France, unde a realizat o teză de doctorat industrială, încheind studiile superioare în 3 limbi diferite.
Membru activ FEL de la începul anului 2022, Olivian a început să facă voluntariat încă din liceu, unde a făcut parte din Consiliul Local al Tinerilor Piatra Neamț, la facultate din SIER Tineret România, iar mai târziu reprezentat al doctoranzilor din Grenoble, făcând parte din InnovDoc și GipsaDoc.
Claudia Candale este absolventă a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, continuând și cu un doctorat în același domeniu.
Activează pe funcția de Expert Rețele Electrice în cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, este Consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și membru în Consiliul Director al SAMER – Societatea Auditorilor și Managerilor Energetici din România.
Este membră activă a FEL România din 2019 și a altor asociații și comitete de profil, un membru activ al societății civile, începând să facă voluntariat încă din timpul liceului.
Silviu Tiron este absolvent al Facultății de Energetică, Universitatea Politehnică București și al programului de master din cadrul ASE, specializarea Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în Energie. Are o experiență de 7 ani în domeniul energetic, activând în diverse companii, cu specializare în dezvoltarea produselor și serviciilor specifice industriei. În prezent se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii și soluțiilor pentru mobilitatea electrică.
Tatiana Fiodorov este avocatul asociat coordonator al Fiodorov & Partners, fiind specializată în dreptul energiei, drept imobiliar și urbanism.
Tatiana oferă consultanță juridică fondurilor de investiții internaționale, precum și investitorilor locali, într-o gamă largă de tranzacții, cum ar fi proiectele de fuziuni și achiziții în domeniul energiei regenerabile, structurarea tranzacțiilor, aspecte de finanțare și autorizare.
În prezent, proiectele de energie verde în care sunt implicați avocații din echipa sa însumează peste 1 GW.
Daniel Pascale este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universitatea Politehnica București, având două programe de masterat în Hidraulică Tehnică și Hidroenergetică, precum și Grafică Inginerie și Design Industrial. În parcursul lui profesional a început ca Inginer Trainee în cadrul grupului E.ON, unde a avansat rapid prin pozițiile de Special e-Mobility și Expert în Performanță și Excelență Operațională. În prezent ocupă poziția de PMO Analyst la MI-GSO|PCUBED în Franța.
Daniel este membru activ al FEL din anul 2022. Cu experiența sa în gestionarea proiectelor, își dorește să contribuie la implementarea unui mod de lucru eficient pentru gestionarea proiectelor comunității. El consideră că energia electrică este coloana vertebrală a civilizației prezente și că îmbunătățirea modului de producție, eficientizarea consumului și digitalizarea rețelei vor duce la creșterea calității vieții generațiilor viitoare.
„FEL România își propune pentru anul 2023 să continue acțiunile promovate în anul 2022, să fie o platformă de comunicare și cooperare între generații și să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată, reducând impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului. Proiectele și acțiunile noastre de viitor au la bază acest deziderat.
Ceea ce facem noi la Future Energy Leaders România (FEL), organizația de tineret a CNR – CME, facem cu pasiune, cu energie pentru energie, nu reprezentăm interesele nici unei entități de pe lanțul energetic. Suntem tineri de pe toate palierele din toate entitățile din sectorul energetic, mesajele noastre sunt obiective și prezintă realitatea, venim cu soluții la probleme.
FEL România crește sigur și sănătos. De 11 ani comunitatea noastră dezvoltă tineri români din energie. Și va continua să o facă, pentru că avem tineri buni în sectorul energetic din România, pentru că avem specialiști, experți care sunt alături de noi, ne învață, ne oferă sfaturi și sunt o sursă de inspirație. Suntem parte din CNR – CME și beneficiem de expertiza World Energy Council, avem reprezentanți în FEL-100, comunitatea celor mai buni 100 de tineri din energie la nivel mondial. Avem tot ce ne trebuie pentru a avea un viitor de succes”, a declarat Adrian Vintilă, noul Președinte al FEL România.
Despre Future Energy Leaders România
Future Energy Leaders România (FEL România) este programul de tineret al Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) și face parte din rețeaua globală a Future Energy Leaders, dezvoltată de World Energy Council.
FEL România este o rețea de tineri profesioniști ce dezbat idei și dezvoltă proiecte. Printre obiectivele programului se numără profesionalizare tinerilor din energie și dezvoltarea competențelor necesare celei de-a 4-a revoluții industriale, creșterea gradului de angajabilitate și prezența mai mare a tinerilor în poziții de decizie. FEL România își propune de asemenea să fie o platformă de comunicare și cooperare între noua generație și actuala elită din domeniul energiei, cooperare pe care o considerăm vitală pentru o bună dezvoltare a sectorului energetic și modul în care acesta interacționează cu alte domenii. FEL România își propune să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată și reducerea impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului.