Bogdan-Rares-Georgian-FEL-Consiliul Mondial al Energiei

Acest articol a fost preluat de pe investenergy.ro


Consiliul Mondial al Energiei(CME) a anunțat nominalizarea noilor membri în Comitetele sale Permanente: Programe, Studii, Comunicare și Strategie, Finanțe, Nominalizări și Remunerare.

Membrii acestor comitete sunt unii dintre cei mai buni experți, selectați din toată lumea, pe baza unor criterii riguros stabilite, în funcție de gradul de expertiză a acestora și al echilibrului geografic, pentru asigurarea unei reprezentări cât mai echilibrate și eficiente în structurile CME. Membrii sunt aleși pentru o perioadă de trei ani, în intervalul dintre Congresele Mondiale ale Energiei care se defășoară trienal.

Cei patru specialiști români care vor reprezenta România (pentru mandate de câte 3 ani) în cadrul în cadrul Comitetelor  Permanente ale Consiliului Mondial al Energiei sunt: 

  • Ioan Dan Gheorghiu  –  președintele CNR-CME, pentru Comitetul de Comunicare și Strategie
  • Stefan Gheorghe – director general executiv CNR-CME, pentru Comitetul de Studii
  • Silvia Vlasceanu – director general HENRO, pentru Comitetul de Programe
  • Bogdan Leu – membru FEL România, pentru Comitetul de Programe/ FEL spot.

Comitetul de Comunicare și Strategie supervizează și contribuie la aspectele legate de strategia, impactul și vizibilitatea comunicării interne și externe și de sensibilizare a părților interesate și a publicului larg. De asemenea, supervizează tematica și programul Congresului Mondial al Energiei.

Comitetul de Studii supervizează și contribuie la cele mai importante activități globale, cu impact major în dezbaterea mondială privind energia. Acestea includ rapoarte, analize, activități de colaborare și instrumente de tranziție, cărți albe și comentarii pertinente care promovează mesajele de bază ale Consiliului și oferă o mai bună înțelegere și perspectiva privind problemele de importanță critică pentru liderii energetici modiali.

Comitetul de Programe supervizează și contribuie la activitățile înscrise în agendele globale și regionale ale Comitetelor Membre CME. Colaborează cu partenerii, cu părțile interesate, inclusiv cu reprezentanții guvernamentali, astfel încât reprezentanții de bază ai CME să poată oferi o abordare corectă a sistemul energetic, pentru angajarea și creșterea comunității părților interesate ale Consiliului Mondial al Energiei, precum și creșterea finanțării prin parteneriate și comercializarea serviciilor.

De asemenea, Consiliul Mondial al Energiei a anunțat și doi noi membri în Programul său, Global Future Energy Leaders (FEL), și în programul Congres FEL, pentru activarea în pregătirea și desfășurarea Congresului Mondial al Energiei, care va avea loc la Rotterdam, între 22-25 aprilie 2024.

Cei doi membri ai Future Energy Leaders, programul de tineret al CNR-CME, care vor reprezenta România în cadrul Consiliului Mondial al Energiei sunt:

  • Rareș Hurghiș – director general FEL, pentru Comunitatea Globală a Future Energy Leaders
  • Georgian Albu- membru FEL, în calitate de Congres FEL, la cel de al 26-lea Congres al Consiliului Mondial al Energiei care se va desfășura  la Roterdam între 22-25 aprilie 2024

Consiliul Mondial al Energiei (CME) este singura comunitate energetică, imparțială și total independentă din lume care cuprinde o largă rețea mondială de lideri, pionieri și practicieni în domeniul energiei. Organizația este coordonată de către un Secretariat General, cu sediul la Londra, și are Comitete Membre în peste 98 de țări, inclusiv în țările cele mai mari producăroare și consumatoare de energie.

Asociația Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) cuprinde cea mai mare rețea națională de specialiști din domeniul energiei şi este principala organizaţie din domeniul energiei din România, membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. CNR-CME este organizatie profesională, apolitică, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau patrimonial. CNR-CME concentrează interesele diferitelor instituții și organizații din România interesate în problemele energiei și ale relației acesteia cu economia și cu mediul înconjurator, ale specialiștilor și ale societății civile.