FEL AWARDS GALA 2021

În 2021, Future Energy Leaders România a celebrat 10 de ani de activitate, ocazie cu care ne-am propus să organizăm cea mai mare conferinţă de leadership din România pentru tinerii din energie. Obiectivul evenimentului constă în promovarea tinerilor, a echipelor formate din aceștia și a organizațiilor care îi susțin și care îi conduc către dobândirea unor rezultate profesionale excepționale.

FEL GALA 2021 banner

Evenimentul va avea loc în data de 30 martie 2022, începând cu orele 17:00, când va fi împărtășită povestea #FEL10ani alături de personalități marcante, reprezentanți ai autorităților europene și naționale, reprezentanți de top ai marilor companii, din sectorul energtic și în cadrul căruia vor fi recunoscute eforturile tinerei generații precum și pe cele ale companiilor care le acordă încredere, în cadrul galei de decernare a premiilor.

 

Pentru a sărbători 10 ani de Future Energy Leaders în România, în cadrul FEL Awards Gala 2021 sunt pregătite 10 categorii de premii, prin intermediul cărora vor fi promovate rezultatele de impact ale generației tinere, după cum urmează:

Categorii de premiere

Premiul se acordă individual, unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani care și-a demonstrat aptitudinile în domeniul energiei prin implementarea cu succes a unor proiecte remarcabile pentru industrie/organizație.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani pentru activitatea sa, care a avut o relevanță în industria energetică.

Premiul se adresează unei echipe formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care au demonstrat o abordare inovativă asupra unei probleme specifice sau în cadrul unui proiect inovativ din sectorul energetic, înglobând perspective remarcabile și tehnici noi de lucru și obținând rezultate extraordinare.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani și care prin contribuția sa a avut un impact major într-un proiect de digitalizare, în cadrul organizației în care activează.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani, care are responsabilități în zona de eficiență energetică în cadrul organizației în care activează și care a adus o contribuție relevantă asupra proiectelor/proiectului în care a fost implicat.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care a reușit cea mai de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România, finanțată din surse nerambursabile sau parțial nerambursabile. Printre criteriile de analiză: impactul asupra grupului țintă (beneficiarii finali), impactul asupra organizației beneficiare, contribuția la atingerea obiectivelor climatice.

Premiul se acordă organizației, cu o medie de vârstă a angajaților sub 35 de ani, înființată în ultimii 5 ani, cu activitate în sectorul energetic și care a înregistrat rezultate excepționale în sectorul energetic.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a avut cel mai mare impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Premiul se acordă echipei formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a dezvoltat cel mai eficient instrument de îmbunătățire a relației cu clientul final.

Premiul se acordă organizației care a implementat cel mai bun program de internship axat pe tinerii cu media de vârstă sub 35 de ani, care studiază în domeniul energetic, încercând astfel să îi stimuleze și motiveze în a activa în energie.

Depunere candidaturi

Candidaturile au putut fi depuse până în data de 24 Septembrie, iar pentru selectarea câștigătorului, jurații, lideri din industrie au examinat fiecare dintre candidaturi pe baza următoarelor principii fundamentale: Impact, Succes, Implicare, Inovație. 

FEL Awards Gala 2021 s-a bucurat, încă de la anunțarea evenimentului, de un mare interes din partea industriei energetice, mărturie în acest sens fiind cele 28 de nominalizări recepționate de FEL România pentru cele 10 categorii de premii.

Juriu și principii de evaluare

În cadrul concursului, candidaturile vor fi evaluate de un juriu format din format din experți, personalități și decidenți din sectorul energetic și de stat.

Pentru selectarea câștigătorului, jurații vor examina fiecare candidatură pe baza următoarelor criterii:

 • IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact semnificativ asupra sectorului energetic;
 • SUCCES – candidaturile trebuie să demonstreze reușite comerciale în domeniul de activitate;
 • IMPLICARE – candidaturile trebuie să probeze implicarea proactivă a participantului în proiectul respectiv, cât și ducerea la bun sfârșit a acestuia;
 • INOVAȚIE – candidaturile trebuie să probeze introducerea în sectorul energetic românesc a unor servicii/produse/proiecte inovație, și care contribuie la digitalizare/eficientizare energetică/inovare

Membrii juriului

 • Ștefan GHEORGHE, Director General Executiv al CNR-CME
 • Niculae HAVRILEȚ, Vicepreședinte Relația cu Mediul Guvernamental și Instituțional – Centrul Român al Energiei (CRE)
 • Zoltan NAGY-BEGE, Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE)
 • Horia NECULA, Prorector Universitatea Politehnica din București (UPB)
 • Daniela DĂRĂBAN, Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE)
 • Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președinte Asociația Energia Inteligentă (AEI)
 • Lucian TOMA, Prodecan al Facultății de Energetică a UPB

Invitați de seamă

 • Ștefan GHEORGHE – Director General Executiv, CNR-CME
 • Dan DRĂGAN – Consilier al Ministrului, Ministerul Energiei
 • Anca DRAGU – Președinte, Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități, Senatul României, Parlamentul României
 • Istvan Lorant ANTAL – Președinte, Comisia pentru Energie, Senatul României, Parlamentul României
 • Sandor BENDE – Președinte, Comisia pentru Industrii și servicii, Camera Deputaților, Parlamentul României
 • Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, HENRO (Asociația Producătorilor de Energie Electrică)
 • Niculae HAVRILEȚ, Vicepreședinte Relația cu Mediul Guvernamental și Instituțional – Centrul Român al Energiei (CRE)
Youth Leaders Panel 

Alumni FEL România 

Speakes Alumni FEL

Parteneri media

Persoană de contact

Marta Sturzeanu – Project manager
marta.sturzeanu@felromania.ro