Ca parte a proiectului mai amplu Energy 101, în cadrul FEL România, în anul 2022 am lansat campania de educare și informare ”Despre energie, pe scurt.

Dorim astfel ca această campanie de conștientizare asupra importanței energiei să aducă în fața publicului informații despre acest domeniu pe întelesul tuturor – pentru că energia este esenţială pentru bunăstarea economică şi socială, oferind confort şi mobilitate și fiind prezentă în toate activităţle industriale şi comerciale de zi cu zi.

Suntem conștienți de faptul că energia a devenit un subiect de interes tot mai mare pentru orice român, dat fiind contextul actual definit de prețuri crescute la energie, pe care le-am resimțit cu toții în facturi. De aceea, ne dorim ca prin intermediul ghidului „Energy 101 – Despre energie, pe scurt.” să aducem în fața publicului larg informații pe înțelesul tuturor despre toate procesele și mecanismele tehnice sau de piață care fac ca energia să ajungă de la o centrală electrică până în casele noastre. Astfel, pentru cine este interesat să afle ce reprezintă mixul energetic, cât de sigură este energia nucleară sau cum arată viitorul energiei, FEL România vine săptămânal cu materiale informative despre toate aceste subiecte,” a mențioat Bogdan LEU, Director de Programe al Future Energy Leaders România, la lansarea campaniei, în luna aprilie 2022.


Vă invităm să parcurgeți materialul creat atât online, pe site-ul nostru, cât și direct pe dispozitivele voastre, prin descărcarea lor sau a întregului raport Energy 101 de mai jos, care cuprinde toate articolele la care membrii FEL România au contribuit în această campanie.


Campania ”Despre energie, pe scurt.” cuprinde 10 episoade, sub forma unor articole ușor de parcurs, după cum urmează:Manager de Proiect: Alisa Fleancu

Membri Contributori: Alexandru Sumanariu, Andrei Nistoreanu, Bogdan Leu, Bogdan Roșca, Cătălin Lăzăroiu, Cătălina Alexandru, Cezar Axintescu, Dalia Stoian, Emanuela Tudora, Georgian Albu, Ionuţ Vasilică, Livia Marica, Lucian Pamfile, Marta Sturzeanu, Mihai Armăşelu, Mihai Toader-Pasti, Robert-Cristian David, Silviu Tiron, Teodora Mîndra, Vasi Vîlcu, Răzvan Cristian Varlam, Roxana Tompea.