Future Energy Leaders (FEL) România, platforma de tineret a Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), anunță alegerea Directorului Executiv și a Echipei de Conducere a departamentelor pentru anul 2025.
În cadrul Adunării Generale FEL România din ianuarie 2025, a fost aleasă noua echipă de conducere a comitetului director, responsabilă de coordonarea programului. Astfel, Olivian Savin a fost ales noul Director Executiv FEL România, alături de noua echipă de conducere a departamentelor, formată din următorii membri: Raluca Andronoiu – Manager Marketing și Comunicare, Iuliana Ilișescu – Manager Programe și Evenimente, Raluca Gabor – Manager Reglementări și Afaceri Publice, Pavel Stan – Manager Comunitate.
Echipa de conducere nou aleasă a FEL România va continua misiunea de consolidare a proiectelor programului și de dezvoltare a unor noi oportunități pentru tinerii profesioniști din domeniul energetic. Vor forma comunitatea de tineri energeticieni care să contribuie activ în industrie și să adapteze tendințele energetice globale în recomandări politice la nivel local, creând un mediu dinamic și accesibil care să faciliteze descoperirea și înțelegerea domeniului energiei astăzi.
”CNR-CME felicită noua echipă de conducere a FEL România, desemnată să coordoneze activitățile programului în 2025. FEL România joacă un rol esențial în formarea viitoarelor generații de lideri din domeniul energiei, iar noi susținem cu încredere această misiune. Privim cu optimism către 2025, un an în care programul va continua să evolueze și să întărească parteneriatul solid dintre CNR-CME și FEL.”, a declarat Ștefan Gheorghe, Director General Executiv al CNR-CME.
”Programul FEL a apărut din dorința de a crea o comunitate puternică de tineri profesioniști pasionați de energie și viitori lideri energeticieni în România. Felicitări pentru modul în care contribuiți la dezvoltarea programului FEL România, responsabilitatea cu care abordați fiecare proiect, implicarea voastră în viața societății și pentru forța voastră de a construi, nu doar de a promite. Mult succes și frumoase realizări noii echipe de conducere!”, a adaugat Elena Ratcu, Co-fondator al programului și Consilier CNR-CME.
Olivian Savin (foto mai jos) își continuă parcursul în programul FEL România, preluând funcția de Director Executiv, după doi ani în care a coordonat activitatea departamentului de Marketing și Comunicare al organizației. Rareș Hurghiș a coordonat activitatea FEL România două mandate și râmâne alături de noua echipă ca Board Advisory.
De la aderarea sa în comunitate, Olivian a făcut parte din echipele de redactare a articolelor, organizarea conferințelor și a sesiunilor de formare, ocupându-se de imaginea organizației și menținând legătura cu partenerii. Olivian este doctor inginer în energie, absolvent ca șef de promoție al Facultății de Energetică din cadrul UPB cu specializare în hidroenergetică. A urmat un master internațional de cercetare în Franța la Grenoble INP, apoi a lucrat la unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de energie din Europa și la nivel mondial, Electricité de France (EDF), unde a realizat o teză de doctorat industrială, încheind studiile superioare în 3 limbi diferite. S-a întors în Romania și a lucrat în sectorul privat în reglementare, acum coordonând activitatea tehnică de agregare independentă a uneia dintre primele companii licențiate în acest domeniu, Nano Energies. A făcut parte din programe de leadership Leaders si Aspen Young Leaders Program, și datorită implicației și impactului său în domeniu, a fost inclus, în 2023, în lista Forbes 30 sub 30 România.
”Sunt onorat să preiau rolul de Director Executiv al FEL România și recunoscător pentru încrederea acordată. Îmi doresc ca, alături de această echipă dedicată din program, să continuăm să dezvoltăm competențe, expertiză și oportunități valoroase pentru tinerii profesioniști din energie, iar nu in ultimul rând, să consolidăm impactul comunității noastre prin colaborarea cu sectorul public, privat și mediul academic. Ne propunem ca FEL România să fie o platformă care inspiră, educă și sprijină viitoarea generație de tineri profesioniști. Energia viitorului depinde de liderii de mâine.”, a declarat Olivian Savin.

Raluca Andronoiu (foto mai jos) devine Manager Marketing și Comunicare, coordonând activitatea de anul acesta a departamentului, în cadrul FEL România. Experiența sa profesională în sectorul energetic se consolidează în cadrul echipei de Comunicare Corporate a ENGIE Romania, echipă din care face parte de peste trei ani. Raluca A. contribuie la menținerea coerenței de brand asupra mai multor linii de business precum furnizare și energii convenționale, infrastructură energetică, energii regenerabile și soluții energetice. De asemenea, în 2023, Raluca A. a fost selectată ca jurat în cadrul competiției Gala Societății Civile, un proiect The Institute, pe baza impactului și implicării sale în aria de CSR (Corporate Social Responsibility) confirmând astfel expertiza sa în domeniu și contribuția activă la dezvoltarea inițiativelor cu impact social. A abosolvit Facultatea de Markeing la Academia de Studii Economice din București și programul de masterat orientat spre PR și Comunicare.

Iuliana Ilișescu (foto mai jos) preia rolul de Manager Programe și Evenimente. Absolventă a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București, cu o experiență consolidată în dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, Iuliana activează ca Manager de Proiect la PPC Renewables România, lider în industrie, contribuind la implementarea soluțiilor inovatoare pentru un viitor energetic sustenabil. S-a alăturat FEL România în 2024 și a contribuit activ la direcțiile strategice ale organizației prin implicare și susținere în cadrul programul de mentorat Women for Women, organizarea evenimentului Women in Energy și contribuții la Forumul Regional al Energiei (FOREN).

Raluca Gabor (foto mai jos) conduce de un an departamentul Reglementări și Afaceri Publice al FEL Romania și este realeasă de membrii pentru încă un mandat. Raluca G. a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu și este avocat cu peste 11 ani de experiență în domeniul energiei. Cariera ei a început în timpul primului val de proiecte regenerabile, s-a extins rapid cu teme conexe precum schema de ajutor de stat cu certificate verzi, a continuat cu separarea activităților de furnizare și distribuție, încercările de liberalizare a piețelor de energie electrică și gaze, iar ulterior liberalizarea contractelor bilaterale de energie electrică și modernizarea pieței centralizate. A culminat cu eforturile de a dezvolta proiecte din industria petrolieră și de gaze naturale onshore și offshore, de a trece spre neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, minerit, resurse naturale și industria petrochimică și investiții mature în energie regenerabilă. În prezent coordonează practica de energie și resurse naturale a SPRL Stratulat Albulescu.

Pavel Stan (foto mai jos) preia rolul de Manager Comunitate în cadrul FEL Romania. Este absolvent al Universității Drexel University din SUA, cu B.S. în Antreprenoriat și Inovație, cu șase luni petrecute studiind limba japoneză, în Akita International University, Japonia. În trecut, a lucrat în echipa UiPath din București, departamentul de achiziții, Delloitte Consulting, în servicii de management consulting financiar și în University of Pennsylvania, în departamentul de Audit and Compliance. Cu o experiență de patru ani în domeniul energiei în cadrul grupul Simtel Team, Pavel Stan face parte din departamentul de Strategie și Dezvoltare, participând la extinderea internațională a activității, reprezentând compania în publicații și evenimente de profil, dar și interacționând activ cu firmele ANT Energy și GES Furnizare din grup, având rol de a reprezenta întreaga activitate a grupului, atât în Romania cât și internațional.

Departamentul Comunicare și Marketing
Future Energy Leaders România
Despre Future Energy Leaders România
Future Energy Leaders România (FEL România) este programul de tineret al Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) și face parte din rețeaua globală a Future Energy Leaders, dezvoltată de World Energy Council.
FEL România este o rețea de tineri profesioniști ce dezbat idei și dezvoltă proiecte. Printre obiectivele programului se numără profesionalizare tinerilor din energie și dezvoltarea competențelor necesare celei de-a 4-a revoluții industriale, creșterea gradului de angajabilitate și prezența mai mare a tinerilor în poziții de decizie. FEL România își propune de asemenea să fie o platformă de comunicare și cooperare între noua generație și actuala elită din domeniul energiei, cooperare pe care o considerăm vitală pentru o bună dezvoltare a sectorului energetic și modul în care acesta interacționează cu alte domenii. FEL România își propune să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată și reducerea impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului.