rares-hurghis
Articol preluat de pe economica.net.

Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), anunță alegerea domnului Rareș Hurghiș în funcția de director executiv pentru anul anul 2024.

În cadrul Adunării Generale desfășurate pe data de 21 decembrie 2023, membrii FEL România au ales cu majoritate de voturi desemnarea lui Rareș Hurghiș la conducerea organizației. Alegerea a fost rezultatul unei evaluări atente a contribuțiilor semnificative aduse de Hurghiș la Programul FEL, precum și a experienței sale deosebite în sectorul energetic.

Ședința a fost deschisă de Ștefan Gheorghe, director general executiv al CNR – CME și Elena Ratcu, Co-fondator al programului FEL România și Consilier CNR – CME.

„Felicităm alegerea domnului Rareș Hurghiș în funcția de Director Executiv al FEL România pentru anul 2024. FEL România joacă un rol esențial în dezvoltarea viitoarelor generații de lideri din domeniul energetic. În anul 2024 suntem încrezători că programul va continua să crească, să ofere oportunități semnificative pentru tinerii profesioniști din acest sector vital și ne exprimăm întreaga susținere în vederea consolidării legăturii strânse dintre CNR-CME și FEL,”

a declarat domnul Ștefan Gheorghe, director general Executiv al CNR – CME.

Rareș Hurghiș are o carieră de peste 10 în domeniul energetic și s-a evidențiat prin expertiza sa în strategie, dezvoltarea afacerii, financiar respectiv implementarea proiectelor strategice și transformaționale. El este expert strategie la ENGIE România și doctor în economie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În luna martie a acestui an, Rareș Hurghiș a fost selectat printre cei mai promițători tineri din energie la nivel global, fiind cooptat în programul Global Future Energy Leaders (FEL 100) al Consiliului Mondial al Energiei.

„Cu bucurie și încredere predau ștafeta la conducerea Future Energy Leaders România către Rareș Hurghiș. În timpul mandatului meu, am avut privilegiul de a lucra alături de o echipă dedicată și de a vedea creșterea semnificativă a programului. Rareș este o alegere excelentă pentru funcția de director executiv, având o experiență solidă în sectorul energetic și o pasiune evidentă pentru dezvoltarea profesională a tinerilor în acest domeniu.

În calitate de membru activ al FEL România în anul viitor, mă angajez să susțin în continuare acest program. Voi rămâne alături de echipă, contribuind cu tot ce este necesar pentru atingerea obiectivelor propuse. Sunt convins că, sub conducerea lui Rareș, programul va continua să prospere și să inspire noi generații de lideri în energie,”

a declarat Adrian Vintilă, actualul președinte FEL România pentru mandatul anului 2023.

Prin această numire, Rareș Hurghiș va prelua responsabilitatea de a coordona programele și proiectele FEL România, în aliniere cu cele patru direcții esențiale ale programului: educație și profesionalizare, informare și conștientizare, analize și recomandări, activitate și cooperare internațională.

„Mă simt profund onorat să fiu ales în funcția de Director Executiv al Future Energy Leaders România pentru anul 2024. În primul rând, vreau să îmi exprim sincerele mulțumiri colegilor mei pentru încrederea acordată și pentru eforturile lor depuse în cadrul activităților din 2023.
Împreună, am reușit să realizăm lucruri remarcabile și de succes pentru organizație. FEL România s-a afirmat ca o comunitate dedicată și proactivă, iar acest lucru este rezultatul angajamentului și profesionalismului fiecărui membru.
În anul 2024, îmi doresc să continuăm această tradiție de excelență și să aducem noi contribuții semnificative la dezvoltarea și promovarea tinerilor profesioniști din domeniul energetic. Cu susținerea echipei și a membrilor, sunt convins că vom face lucruri cel puțin la fel de bune, dacă nu chiar mai bune.
Le mulțumesc tuturor pentru sprijin și colaborare și sunt nerăbdător să continui creșterea și succesul Future Energy Leaders România,”

a spus Rareș Hurghiș.

Despre Future Energy Leaders România